За въпроси и запитвания:
0876 65 12 52
[email protected]

Меню
Меню
Сърдечна недостатъчност при кучета: какво има значение, когато сърцето не работи правилно?

23.06.2023 23:34:39

Сърдечна недостатъчност при кучета: какво има значение, когато сърцето не работи правилно?

Независимо дали е при човек или животно - сърцето е един от най-важните органи. Когато има проблем там е тревожна диагноза, особено когато ветеринарният лекар я поставя за вашия четириног приятел. Какво означава сърдечна недостатъчност за кучето и неговия собственик? Как се отразява на продължителността на живота? И какво можете да направите? Ние ще отговорим на тези и други въпроси относно това сърдечно заболяване при кучета, за да премахнем някои от Вашите притеснения.


Какво е кучешка сърдечна недостатъчност?

Лекарите го назовават като слабост на сърцето, което е сравнително често срещано при четириногите. Това означава, че сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв в кръвоносната система. В резултат на това целият организъм е недостатъчно снабден с кръв и кислород, което води до стесняване на кръвоностните съдове.

Сърдечната недостатъчност може да бъде генетично наследена при кучета. Тогава кръвоносните съдове или сърцето обикновено не са правилно оформени. Може също да бъде причинено от заболяване, например на сърдечните клапи или вторично на сърдечния мускул . В случай на проблеми със сърдечните клапи, например, митралните клапи вече не се затварят правилно и това нарушава кръвния поток. Такъв е и случаят, ако сърдечният мускул вече не е напълно ефективен и следователно неговият изпомпващ капацитет вече не е достатъчен, за да изпомпва достатъчно кръв в кръвоносната система. След това кръвта винаги може да се върне обратно в сърцето или в органите.

💡 Сърдечната функция, обяснена накратко:
Първо, кръвта се обогатява с кислород в белите дробове. Оттам се влива в лявата страна на сърцето, в атриума и след това във вентрикула. След това с всеки удар сърцето изпомпва кръв към мозъка, мускулите и основните органи. След това използваната, бедна на кислород кръв се връща обратно в дясната камера – също първо в преддверието и след това във вентрикула. Оттам се изпомпва обратно в белите дробове и цикълът започва отново.

Каква е продължителността на живота?

Обясненията за сърдечната недостатъчност при кучета звучи тревожно и сега сигурно си задавате най-важния въпрос: Колко дълго може да живее куче със сърдечно заболяване?

За съжаление никой не може да ви даде точен отговор. Очакваната продължителност на живота е само средна ориентировъчна стойност дори за здрави животни. Вашето куче може да остарее или да не достигне средната стойност.

Ако има сърдечни проблеми, продължителността на живота му зависи от няколко фактора. До каква степен е напреднала болестта, колко тежка е, каква порода е вашето куче. При малки кучета, които често имат клапна недостатъчност, продължителността на живота не трябва да бъде значително намалена. Големите породи, от друга страна, като добермани или догове, често имат по-кратко време. Ако сърдечната недостатъчност се открие при куче на ранен етап, лекарствата могат да му помогнат много добре и то може да живее с болестта няколко години. Важно е лекарствата да се приемат точно както е предписано от ветеринарния лекар. Освен това са необходими редовни прегледи, в случай че може да се наложи коригиране на лечението.

Какви са симптомите на сърдечна недостатъчност при кучета?

Ако вашето куче обикновено обича да похапва, но не иска, то това може да е един от първите симптоми за сърдечна недостатъчност!

Ако сърцето на Вашия четириног приятел е болно, то вече не може да доставя на тялото достатъчно кръв и кислород . Ако кучето има хронична сърдечна недостатъчност, тя обикновено протича на няколко етапа. Първоначално симптомите обикновено са неспецифични . Поради недостатъчното количество кръв и кислород в мускулите, органите и мозъка, куче което е със сърдечна недостатъчност често е уморено и апатично. 

Други ранни признаци :

 • Загуба на апетит, липса на апетит
 • Отслабване, слабеене
 • Недостиг на въздух, дори при леко усилие
 • Кашлица
 • Нежелание за движение

В повечето случаи болестта прогресира коварно и затова често се забелязва едва в напреднал стадий. Първоначалните симптоми като апатичност, загуба на апетит и кашлица са неспецифични и могат също да показват много други здравословни проблеми .

Ако сърдечната недостатъчност при кучето е достигнала напреднал стадий, описаните по-горе симптоми вече се появяват в покой. Освен това могат да се появят припадъци и гърчове, тъй като мозъкът постоянно изпитва недостиг на кислород. Течност се натрупва в телесните кухини и води до подут стомах. В напреднал стадий е типична и така наречената сърдечна кашлица, която се причинява от натрупване на вода в белите дробове или гръдната кухина.


Причини: Какво може да доведе до сърдечна недостатъчност при кучета?

Повечето малки четириноги страдат от сърдечна недостатъчност поради хронично клапно заболяване. Сърдечната клапа е удебелена и не може да се затвори напълно след удара. Това позволява на кръвта да тече обратно в съдовете и органите. Ако тази сърдечна недостатъчност е съществувала при кучето за по-дълъг период от време, атриумът и вентрикулът обикновено са увеличени.

Най-често засегнати:

 • по-възрастни кучета
 • По-малки породи като пудели и дакели

Друга възможна причина е "разширена кардиомиопатия". Това състояние прави сърдечния мускул тънък и слаб , като му пречи да изпомпва толкова, колкото е необходимо. Разширената кардиомиопатия обикновено прогресира доста бързо.

Най-често засегнати:

 • По-млади до средни по-големи кучета
 • Основно породи кучета като доберман, боксер и немски дог

Освен това, както при хората, възрастта и затлъстяването могат да доведат до сърдечна недостатъчност при кучета . Колкото по-възрастен и с наднормено тегло е Вашият четириног приятел, толкова по-голям е рискът от сърдечни заболявания.


Какво да направите, ако кучето има сърдечна недостатъчност?

Ако Вашето куче е постоянно уморено и апатично, веднага се консултирайте с ветеринарен лекар!

Първо, от решаващо значение е да разпознаете сърдечните проблеми на Вашето куче. Както вече казахме, това не е толкова лесно поради неспецифичните симптоми. 

Затова експертите съветват следното:

 1. Уточнение при съмнение: Вашето куче често ли е уморено по необясними причини, апатично ли е или страда от задух или недостиг на въздух след разходка? След това, като предпазна мярка, го заведете на ветеринар, за да го прегледат.
 2. Редовни прегледи: Дали вашият четириног приятел скоро ще бъде възрастен или рисков кандидат за сърдечни заболявания поради теглото или породата си? Водете го редовно на прегледи.


Как се диагностицира сърдечна недостатъчност при кучета?

За да постави диагноза, ветеринарният лекар преглежда четириногия приятел за определени признаци.

 • Бледи лигавици
 • Запушени вени
 • Голям, пълен с течности корем
 • Необичайни сърдечни шумове
 • Звуци в белите дробове

Той може също така да диагностицира сърдечна недостатъчност при кучето, като направи рентгенова снимка, ултразвук на сърцето или ЕКГ. Освен всичко друго, той може да открие натрупвания на вода в органи като белите дробове, аномалии в сърцето и сърдечни аритмии.

Как може да се лекува сърдечна недостатъчност при кучета?

Първо лошите новини : Няма лек за кучешка сърдечна недостатъчност . Добрата новина : ако се открие рано и се лекува с лекарства, вашият четириног приятел може да живее по-дълъг и най-вече съвсем нормален живот, който си струва бъде изживян. Има животни със сърдечни заболявания, достигнали същата възраст като връстниците си без сърдечни проблеми.

Основната цел на лечението на сърдечна недостатъчност при кучета е да се облекчи работата на сърцето. Следователно ветеринарният лекар ще предпише подходящи лекарства в зависимост от проблема. Вашето куче със сърдечна недостатъчност ще трябва да приема това до края на живота си.


Как да помогнете на вашето куче със сърдечна недостатъчност

Освен лекарствата и други ветеринарни лечения, има неща, които можете да направите, за да подобрите живота на вашето куче със сърдечна недостатъчност.

Тренировките са важни за кучета с диагностицирано вече заболяване. Плуването е най-доброто!

Как упражненията могат да помогнат на четириноги със сърдечна недостатъчност?

Важен момент е: движение, основано на нуждите. За да не натоварвате сърцето обаче, трябва да сте редовно и равномерно активни с вашето четириного куче . 

Препоръчителните дейности за кучета със сърдечна недостатъчност могат да бъдат (моля, винаги се консултирайте с ветеринарния лекар):

 • Да плува
 • Обучение за послушание

От друга страна, кратките, но големи натоварвания са по-лошо, като например, когато четириногият приятел преследва топка или фризби.

💡 Обобщено:
Редовните умерени упражнения са важни за кучето със сърдечна недостатъчност. От една страна, то укрепва отслабеното му сърце. От друга страна, предотвратява затлъстяването, което трябва да се избягва на всяка цена. Наднорменото тегло само натоварва ненужно болното сърце.

С какво мога да храня кучето си със сърдечно заболяване?

Независимо от заболяването, здравето и храненето вървят ръка за ръка за четириногите приятели. Хранителнирв вещества са от съществено значение, за да бъде кучето здраво и във форма. Следователно кучешката храна може, съобразена със специалните нужди, да допринесе за качеството на живот на куче със сърдечна недостатъчност. Съдържанието на натрий играе роля, което трябва да бъде възможно най-ниско, както и есенциалните мастни киселини - предимно омега-3 мастните киселини .

Експертите по хранене в Josera взеха предвид тези и други аспекти и разработиха храна за кучета със сърдечна недостатъчност. Той е част от линията Help, която може да подпомогне грижите за животни с определени заболявания и се продава и от ветеринари. Josera Help Heart е пълноценна диетична храна за възрастни кучета с хронична сърдечна недостатъчност.

Характеризира се със следните свойства :

 • Формула с ниско съдържание на натрий, за поддържане на благосъстоянието, в случай на сърдечно заболяване, като облекчава сърцето
 • С витамини Е и С, таурин и L-карнитин за поддържане на здравето на сърцето
 • Phytogen Complex: Розмаринът, като помощник на сърцето в традиционната народна медицина
 • Масло от сьомга: осигурява важни, противовъзпалителни омега-3 мастни киселини

Благодарение на специалната си рецепта, която е съобразена с нуждите на кучета със сърдечни заболявания, Josera Help Heart може да допринесе за жаждата за живот на Вашето куче! 

💡 ВАЖНО!
Въпреки това, преди да искате да подобрите качеството на живот на вашия четириног приятел със специална диета, винаги трябва да обсъдите това с ветеринарен лекар. Първо трябва да постави диагноза и след това може да препоръча подходяща храна за кучета.

Заключение: Съобразете упражненията и храната с болестта

Да, всяко сърдечно заболяване при куче е причина за безпокойство. Но ако бъде разпознат и лекуван навреме, четириногият Ви приятел може да живее с него доста добре.

Поради тази причина е важно кучето Ви да бъде прегледано от ветеринарен лекар, ако подозирате нещо . Същото важи, ако той е рисков кандидат за сърдечна недостатъчност поради, например, наследствена предразположеност или наднормено тегло. 

В допълнение към лекарствата, можете да поддържате вашето куче със сърдечна недостатъчност с редовни, умерени упражнения и специална диета. Подходяща пълноценна диетична храна като Josera Help Heart трябва да е съобразена с нуждите на четириноги със сърдечни заболявания и, наред с други неща, да има ниско съдържание на натрий и да е богата на омега-3 мастни киселини.

Въпреки, че тези мерки може да не излекуват сърдечната недостатъчност на вашето куче, то те могат да подобрят качеството му на живот.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Кучето

Кучето

Сърдечна недостатъчност при кучета: какво има значение, когато сърцето не работи правилно?

Сърдечна недостатъчност при кучета: какво има значение, когато сърцето не работи

Независимо дали е при човек или животно - сърцето е един от най-важните органи. Когато има проблем там е тревожна диагноза, особено когато ветеринарният л Независимо дали е при човек или животно - сърцето е един от най-важните органи. Когато има проблем там е тревожна диагноза, особено когато ветеринарният л 2023-06-23T23:37:16+03:00 Сърдечна недостатъчност при кучета: какво има значение, когато сърцето не работи правилно?

<div class="post-text-hld no-clear"> <p><span>Независимо дали е при човек или животно - сърцето е един от най-важните органи.<span>&nbsp;Когато има</span>&nbsp;проблем там е тревожна диагноза, особено когато ветеринарният лекар я поставя за вашия четириног приятел.<span>&nbsp;</span>Какво означава сърдечна недостатъчност за кучето и неговия собственик?<span>&nbsp;</span>Как се отразява на продължителността на живота?<span>&nbsp;</span>И какво можете да направите?<span>&nbsp;</span>Ние ще отговорим на тези и други въпроси относно това сърдечно заболяване при кучета, за да премахнем някои от Вашите притеснения.</span></p> <hr class="josera-widget yellow" /> <p></p> <h2 id="marker-1"><span>Какво е кучешка сърдечна недостатъчност?</span></h2> <p><span>Лекарите го назовават като слабост на сърцето, което е сравнително често срещано при четириногите.<span>&nbsp;</span>Това означава, че<span>&nbsp;сърцето</span></span><strong><span>&nbsp;не може да изпомпва достатъчно кръв в кръвоносната система.<span>&nbsp;</span></span></strong><span>В резултат на това целият организъм е недостатъчно снабден с кръв и кислород, което води до стесняване на кръвоностните съдове.</span><br /><br /><span>Сърдечната недостатъчност може да бъде<span>&nbsp;</span></span><strong><span>генетично наследена</span></strong><span><span>&nbsp;</span>при кучета.<span>&nbsp;</span>Тогава кръвоносните съдове или сърцето обикновено не са правилно оформени.<span>&nbsp;</span>Може също да бъде<span>&nbsp;</span></span><strong><span>причинено от заболяване, например на сърдечните клапи или вторично на сърдечния мускул</span></strong><span><span>&nbsp;</span>.<span>&nbsp;</span>В случай на проблеми със сърдечните клапи, например, митралните клапи вече не се затварят правилно и това нарушава кръвния поток.<span>&nbsp;</span>Такъв е и случаят, ако&nbsp;</span><strong><span>сърдечният мускул вече не е напълно ефективен</span></strong><span><span>&nbsp;</span>и следователно неговият изпомпващ капацитет вече не е достатъчен, за да изпомпва достатъчно кръв в кръвоносната система.<span>&nbsp;</span>След това кръвта винаги може да се върне обратно в сърцето или в органите.</span></p> <table height="52" border="1" style="height: 52px; width: 778.4px;" class="text-alignleft"> <tbody> <tr> <td style="width: 769.4px;"><span>💡&nbsp;</span>Сърдечната функция, обяснена накратко:</td> </tr> <tr> <td style="width: 769.4px;"><span class="widget-subline"><span>Първо, кръвта се обогатява с кислород в белите дробове.<span>&nbsp;</span>Оттам се влива в лявата страна на сърцето, в атриума и след това във вентрикула.<span>&nbsp;</span>След това с всеки удар сърцето изпомпва кръв към мозъка, мускулите и основните органи.<span>&nbsp;</span>След това използваната, бедна на кислород кръв се връща обратно в дясната камера &ndash; също първо в преддверието и след това във вентрикула.<span>&nbsp;</span>Оттам се изпомпва обратно в белите дробове и цикълът започва отново.</span></span></td> </tr> </tbody> </table> <div class="tipbox josera-widget-border josera-widget full"> <div class="josera-widget-border-inner"> <div class="headline-block tipbox"> <h3 id="marker-2"><span>Каква е продължителността на живота?</span></h3> <p><span>Обясненията за сърдечната недостатъчност при кучета звучи тревожно и сега сигурно си задавате най-важния въпрос: Колко дълго може да живее куче със сърдечно заболяване?</span></p> <p><span>За съжаление<span>&nbsp;</span></span><strong><span>никой не може да ви даде точен отговор</span></strong><span>.<span>&nbsp;</span></span><strong><span>Очакваната продължителност на живота е само средна ориентировъчна стойност</span></strong><span><span>&nbsp;</span>дори за здрави животни.<span>&nbsp;</span>Вашето куче може да остарее или да не достигне средната стойност.</span></p> <p><span>Ако има сърдечни проблеми, продължителността на живота му зависи от няколко фактора.<span>&nbsp;</span></span><strong><span>До каква степен е напреднала болестта, колко тежка е, каква порода е вашето куче.<span>&nbsp;</span>При малки кучета, които често имат клапна недостатъчност, продължителността на живота не трябва да бъде значително намалена.<span>&nbsp;</span>Големите породи, от друга страна, като добермани или догове, често имат по-кратко време.<span>&nbsp;</span></span></strong><span>Ако сърдечната недостатъчност се открие при куче на ранен етап,<span>&nbsp;</span></span><strong><span>лекарствата могат да му помогнат много добре и то може да живее с болестта няколко години</span></strong><span>.<span>&nbsp;Важно е лекарствата да се&nbsp;</span>приемат точно както е предписано от ветеринарния лекар.<span>&nbsp;</span>Освен това са необходими редовни прегледи, в случай че може да се наложи коригиране на лечението.</span></p> <h2 id="marker-3"><span>Какви са симптомите на сърдечна недостатъчност при кучета?</span></h2> <p><span></span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/21918/files/image/hund_herzinsuffizienz_shutterstock_1524406496_beitragsbilder_820x545.jpg" /></span></p> </div> </div> </div> </div> <div class="post-text-hld"> <table height="5"> <tbody> <tr> <td>Ако вашето куче обикновено обича да похапва, но не иска, то това може да е един от първите симптоми за сърдечна недостатъчност!</td> </tr> </tbody> </table> <p><span>Ако сърцето на Вашия четириног приятел е болно, то<span>&nbsp;</span></span><strong><span>вече не може да доставя на тялото достатъчно кръв и кислород</span></strong><span><span>&nbsp;</span>.<span>&nbsp;</span>Ако кучето има хронична сърдечна недостатъчност, тя обикновено протича на няколко етапа.<span>&nbsp;</span>Първоначално<span>&nbsp;</span></span><strong><span>симптомите обикновено са неспецифични</span></strong><span><span>&nbsp;</span>.<span>&nbsp;</span>Поради недостатъчното количество кръв и кислород в мускулите, органите и мозъка, куче което е със сърдечна недостатъчност често е уморено и апатично.&nbsp;</span></p> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><b><span>Други ранни признаци</span></b><span><span>&nbsp;</span>:</span></p> <ul class="josera-widget list arrows"> <li><span>Загуба на апетит, липса на апетит</span></li> <li><span>Отслабване, слабеене</span></li> <li><span>Недостиг на въздух, дори при леко усилие</span></li> <li><span>Кашлица</span></li> <li><span>Нежелание за движение</span></li> </ul> </div> <p></p> <p><span></span><strong><span>В повечето случаи</span></strong><span><span>&nbsp;</span>болестта прогресира коварно<span>&nbsp;</span>и затова често се забелязва едва в напреднал стадий.<span>&nbsp;</span>Първоначалните симптоми като апатичност, загуба на апетит и&nbsp;</span>кашлица<span><span>&nbsp;</span>са неспецифични и могат<span>&nbsp;</span></span><strong><span>също да показват много други здравословни проблеми</span></strong><span><span>&nbsp;</span>.</span></p> <p><span>Ако сърдечната недостатъчност при кучето е достигнала напреднал стадий, описаните по-горе симптоми вече се появяват в покой.<span>&nbsp;</span>Освен това могат да се появят припадъци и гърчове, тъй като мозъкът постоянно изпитва недостиг на кислород.<span>&nbsp;</span>Течност се натрупва в телесните кухини и води до подут стомах.<span>&nbsp;</span>В напреднал стадий е типична и<span>&nbsp;</span></span><strong><span>така наречената сърдечна кашлица</span></strong><span>, която се причинява от натрупване на вода в белите дробове или гръдната кухина.</span></p> <p></p> <hr class="josera-widget yellow" /> <p></p> <h2 id="marker-4"><span>Причини: Какво може да доведе до сърдечна недостатъчност при кучета?</span></h2> <p><span>Повечето малки четириноги страдат от сърдечна недостатъчност<span>&nbsp;</span></span><strong><span>поради хронично клапно заболяване</span></strong><span>.<span>&nbsp;</span>Сърдечната клапа е удебелена и не може да се затвори напълно след удара.<span>&nbsp;</span>Това позволява на кръвта да тече обратно в съдовете и органите.<span>&nbsp;</span>Ако тази сърдечна недостатъчност е съществувала при кучето за по-дълъг период от време, атриумът и вентрикулът обикновено са увеличени.</span></p> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><span>Най-често засегнати:</span></p> <ul class="josera-widget list arrows"> <li><span>по-възрастни кучета</span></li> <li><span>По-малки породи като пудели и дакели</span></li> </ul> </div> <p></p> <p><span>Друга възможна причина е "разширена кардиомиопатия".<span>&nbsp;</span>Това състояние прави<span>&nbsp;</span></span><strong><span>сърдечния мускул тънък и слаб</span></strong><span><span>&nbsp;</span>, като му пречи да изпомпва толкова, колкото е необходимо.<span>&nbsp;</span>Разширената кардиомиопатия обикновено прогресира доста бързо.</span></p> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><span>Най-често засегнати:</span></p> <ul class="josera-widget list arrows"> <li><span>По-млади до средни по-големи кучета</span></li> <li><span>Основно породи кучета като доберман, боксер и немски дог</span></li> </ul> </div> <p></p> <p><span>Освен това, както при хората,<span>&nbsp;</span></span><strong><span>възрастта и&nbsp;</span>затлъстяването<span><span>&nbsp;</span>могат да доведат до сърдечна недостатъчност при кучета</span></strong><span><span>&nbsp;</span>.<span>&nbsp;</span>Колкото по-възрастен и с наднормено тегло е Вашият четириног приятел, толкова по-голям е рискът от сърдечни заболявания.</span></p> <p></p> <hr class="josera-widget yellow" /> <p></p> <h2 id="marker-5"><span>Какво да направите, ако кучето има сърдечна недостатъчност?</span></h2> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/21918/files/image/hund_herzinsuffizienz_shutterstock_1614450010_beitragsbilder_820x545.jpg" /></p> <table> <tbody> <tr> <td>Ако Вашето куче е постоянно уморено и апатично, веднага се консултирайте с ветеринарен лекар!</td> </tr> </tbody> </table> <p><span>Първо, от решаващо значение е&nbsp;да разпознаете&nbsp;</span>сърдечните проблеми на&nbsp;Вашето куче.&nbsp;<span>Както вече казахме, това не е толкова лесно поради неспецифичните симптоми.&nbsp;</span></p> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><b><span>Затова експертите съветват следното:</span></b></p> <ol class="josera-widget list numbered"> <li><strong><span>Уточнение при съмнение:</span></strong><span><span>&nbsp;</span>Вашето куче често ли е уморено по необясними причини, апатично ли е или страда от задух или<span>&nbsp;</span></span><span>недостиг на въздух</span><span><span>&nbsp;</span>след разходка?<span>&nbsp;</span>След това, като предпазна мярка, го заведете на ветеринар, за да го прегледат.</span></li> <li><strong><span>Редовни прегледи:</span></strong><span><span>&nbsp;</span>Дали вашият четириног приятел скоро ще бъде възрастен или рисков кандидат за сърдечни заболявания поради теглото или породата си?<span>&nbsp;</span>Водете го редовно на прегледи.</span></li> </ol> </div> <h3 id="marker-6"><br /><span>Как се диагностицира сърдечна недостатъчност при кучета?</span></h3> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><b><span>За да постави диагноза, ветеринарният лекар преглежда четириногия приятел за определени признаци.</span></b></p> <ul class="josera-widget list arrows"> <li><span>Бледи лигавици</span></li> <li><span>Запушени вени</span></li> <li><span>Голям, пълен с течности корем</span></li> <li><span>Необичайни сърдечни шумове</span></li> <li><span>Звуци в белите дробове</span></li> </ul> </div> <p></p> <p><span>Той може също така да диагностицира сърдечна недостатъчност при кучето, като направи<span>&nbsp;</span>рентгенова снимка,<span>&nbsp;</span></span><strong><span>ултразвук на сърцето или ЕКГ.<span>&nbsp;</span></span></strong><span>Освен всичко друго, той може да открие натрупвания на вода в органи като белите дробове, аномалии в сърцето и сърдечни аритмии.</span></p> <h3 id="marker-7"><span>Как може да се лекува сърдечна недостатъчност при кучета?</span></h3> <p><span>Първо лошите<span>&nbsp;</span></span><strong><span>новини :<span>&nbsp;</span></span></strong><span></span><strong><span>Няма лек</span></strong><span><span>&nbsp;</span>за кучешка сърдечна недостатъчност<span>&nbsp;</span>.<span>&nbsp;</span>Добрата<span>&nbsp;</span></span><strong><span>новина</span></strong><span><span>&nbsp;</span>: ако се открие рано и се лекува с лекарства, вашият четириног приятел може да<span>&nbsp;</span></span><strong><span>живее по-дълъг и най-вече съвсем нормален живот, който си струва бъде изживян</span></strong><span>.<span>&nbsp;</span>Има животни със сърдечни заболявания, достигнали същата възраст като връстниците си без сърдечни проблеми.</span></p> <p><strong><span></span></strong><span>Основната цел<span>&nbsp;</span><strong>на лечението на сърдечна недостатъчност при кучета е да се облекчи работата на сърцето.<span>&nbsp;</span></strong>Следователно ветеринарният лекар ще предпише подходящи лекарства в зависимост от проблема.<span>&nbsp;</span>Вашето куче със сърдечна недостатъчност ще трябва да приема това до края на живота си.</span></p> <p></p> <hr class="josera-widget yellow" /> <p></p> <h2 id="marker-8"><span>Как да помогнете на вашето куче със сърдечна недостатъчност</span></h2> <p><span>Освен лекарствата и други ветеринарни лечения, има неща, които можете да направите, за да подобрите живота на вашето куче със сърдечна недостатъчност.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/21918/files/image/hund_herzinsuffizienz_shutterstock_680021809_beitragsbilder_820x545.jpg" /></p> <table> <tbody> <tr> <td>Тренировките са важни за кучета с диагностицирано вече заболяване. Плуването е най-доброто!</td> </tr> </tbody> </table> <h3 id="marker-9"><span>Как упражненията могат да помогнат на четириноги със сърдечна недостатъчност?</span></h3> <p><span>Важен момент е:<span>&nbsp;</span></span><strong><span>движение, основано на нуждите</span></strong><span>.<span>&nbsp;</span>За да не натоварвате сърцето обаче, трябва да сте<span>&nbsp;</span></span><strong><span>редовно и равномерно активни</span></strong><span><span>&nbsp;</span>с вашето четириного куче .&nbsp;</span></p> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><b><span>Препоръчителните дейности за кучета със сърдечна недостатъчност могат да бъдат (моля, винаги се консултирайте с ветеринарния лекар):</span></b></p> <ul class="josera-widget list arrows"> <li><span>Да плува</span></li> <li><span>Обучение за послушание</span></li> </ul> </div> <p></p> <p><span>От друга страна, кратките, но големи натоварвания са по-лошо, като например, когато четириногият приятел преследва топка или фризби.</span></p> <table> <tbody> <tr> <td><span>💡&nbsp;</span>Обобщено:</td> </tr> <tr> <td><span class="widget-subline"><span>Редовните умерени упражнения са важни за кучето със сърдечна недостатъчност.<span>&nbsp;</span>От една страна, то укрепва отслабеното му сърце.<span>&nbsp;</span>От друга страна, предотвратява затлъстяването, което трябва да се избягва на всяка цена.<span>&nbsp;</span>Наднорменото тегло само натоварва ненужно болното сърце.</span></span></td> </tr> </tbody> </table> <hr class="josera-widget yellow" /> <p></p> <h3 id="marker-10"><span>С какво мога да храня кучето си със сърдечно заболяване?</span></h3> <p><span>Независимо от заболяването, здравето и храненето вървят ръка за ръка за четириногите приятели.<span>&nbsp;Х</span>ранителнирв вещества са от съществено значение, за<span>&nbsp;</span>да бъде<span>&nbsp;</span></span><strong><span>кучето здраво и във форма.<span>&nbsp;</span></span></strong><span>Следователно кучешката храна може, съобразена със специалните нужди, да допринесе за качеството на живот на куче със сърдечна недостатъчност.<span>&nbsp;</span></span><strong><span>Съдържанието на натрий</span></strong><span><span>&nbsp;</span>играе<span>&nbsp;</span>роля, което трябва да бъде възможно най-ниско, както и есенциалните<span>&nbsp;</span></span><strong><span>мастни киселини - предимно омега-3 мастните киселини</span></strong><span><span>&nbsp;</span>.</span></p> <p><span>Експертите по хранене в Josera взеха предвид тези и други аспекти и разработиха храна за кучета със сърдечна недостатъчност.<span>&nbsp;</span>Той е част от линията Help, която може<span>&nbsp;</span></span><strong><span>да подпомогне грижите за животни с определени заболявания </span></strong><span>и се продава и от ветеринари.<span>&nbsp;</span>Josera Help Heart е пълноценна диетична храна за възрастни кучета с хронична сърдечна недостатъчност.</span></p> <p></p> <div class="josera-widget list full"> <p><b><span>Характеризира се със следните свойства</span></b><span><span>&nbsp;</span>:</span></p> <ul class="josera-widget list arrows"> <li><span>Формула с ниско съдържание на натрий, за поддържане на благосъстоянието, в случай на сърдечно заболяване, като облекчава сърцето</span></li> <li><span>С витамини Е и С, таурин и L-карнитин за поддържане на здравето на сърцето</span></li> <li><span>Phytogen Complex: Розмаринът, като помощник на сърцето в традиционната народна медицина</span></li> <li><span>Масло от сьомга: осигурява важни, противовъзпалителни омега-3 мастни киселини</span></li> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-3284"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets/global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets/global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://zoocenter.bg', product: 3284, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'text_color':"#ffffff",'background_color':"#ff0000",'font_size':"23",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1",'display_quantity':"1",'product_price_color':"#d70606"} }).init(); }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script> </ul> </div> <p></p> <p><span>Благодарение на специалната си рецепта, която е съобразена с нуждите на кучета със сърдечни заболявания, Josera Help Heart може да<span>&nbsp;</span></span><strong><span>допринесе за жаждата за живот на Вашето куче!</span></strong><span>&nbsp;</span></p> <p><span></span></p> </div> <div class="post-text-hld"> <table> <tbody> <tr> <td>💡&nbsp;ВАЖНО!</td> </tr> <tr> <td><span class="widget-subline">Въпреки това, преди да искате да подобрите качеството на живот на вашия четириног приятел със специална диета, винаги трябва да обсъдите това с ветеринарен лекар.&nbsp;Първо трябва да постави диагноза и след това може да препоръча подходяща храна за кучета.</span></td> </tr> </tbody> </table> </div> <div class="post-text-hld"><hr class="josera-widget yellow" /> <h2><span></span></h2> <h2 id="marker-11"><span>Заключение: Съобразете упражненията и храната с болестта</span></h2> <p><span>Да, всяко сърдечно заболяване при куче е причина за безпокойство.<span>&nbsp;</span>Но ако бъде разпознат и лекуван навреме,<span>&nbsp;</span></span><strong><span>четириногият Ви приятел може да живее с него доста добре</span></strong><span>.</span></p> <p><span>Поради тази причина е важно кучето Ви да бъде<span>&nbsp;</span>прегледано от ветеринарен лекар,<span>&nbsp;</span></span><strong><span>ако подозирате нещо .<span>&nbsp;</span></span></strong><span>Същото важи, ако той е<span>&nbsp;</span></span><strong><span>рисков кандидат за сърдечна недостатъчност</span></strong><span><span>&nbsp;</span>поради, например, наследствена предразположеност или наднормено тегло.&nbsp;</span></p> <p><span>В допълнение към лекарствата, можете<span>&nbsp;</span></span><strong><span>да поддържате вашето куче със сърдечна недостатъчност с редовни, умерени упражнения и специална диета</span></strong><span>.<span>&nbsp;</span>Подходяща пълноценна диетична храна като Josera Help Heart трябва да е съобразена с нуждите на четириноги със сърдечни заболявания и, наред с други неща, да има ниско съдържание на натрий и да е богата на омега-3 мастни киселини.</span></p> <p><span>Въпреки, че тези мерки може да не излекуват сърдечната недостатъчност на вашето куче</span><strong><span>, то те могат да подобрят качеството му на живот.</span></strong></p> </div> <div class="post-text-hld"></div> <div class="post-text-hld"></div> <div class="post-text-hld"></div>

, , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки